Veelgestelde vragen

Moet ik mijn Orclix account onderhouden?

Orclix heeft medewerkers in dienst die het maximale uit uw campagne halen. Dit is voor u als klant gratis. Zelf hoeft u er, nadat u een campagne heeft aangemaakt, niet meer naar om te kijken.

Wat bedoelt Orclix met «relevante bezoekers»?

Relevante bezoekers zijn internetgebruikers die op uw website belanden nadat ze in een zoekmachine of blog zochten op trefwoorden die verband houden met uw dienst(en) en of product(en). Relevante bezoekers zijn waardevol omdat het potentiële klanten zijn.

Wat bedoelt Orclix met «exclusiviteit in zoektermkeuze»?

Bij de meeste advertentieprogramma's kunnen meerdere bedrijven met dezelfde trefwoorden adverteren. Advertentieprogramma's maken veelal gebruik van biedingen waardoor er concurrentie ontstaat die de prijs per klik opdrijft. Orclix werkt met een vaste prijs per klik; elke zoekterm wordt exclusief toegekend aan één adverteerder. Dit systeem is te vergelijken met het registreren van een domeinnaam. Zolang u betaalt voor de bezoekers die u via Orclix ontvangt, blijven alle zoektermen exclusief aan uw account verbonden.

Indien uw saldo niet meer toereikend is sturen wij u een e‑mail met het verzoek om uw saldo/machtiging op te waarderen. Geeft u geen gehoor aan deze oproep dan kan dit ertoe leiden dat uw account wordt opgeheven. In dat geval vervalt de exclusiviteit van uw zoekterm.

Hoe «uniek» moet de tekst van minimaal 200 woorden zijn, die ik moet schrijven voor iedere campagne?

Iedere tekst moet per campagne bij voorkeur zo veel mogelijk verschillen van de teksten in de andere campagnes, maar als er veel zoektermen worden ingevoerd, die allemaal te maken hebben met een gelijksoortig productaanbod, dan is het natuurlijk moeilijk om steeds weer zo creatief te zijn om weer een geheel nieuw verhaal van minimaal 200 woorden te verzinnen. Als dat het geval is, dan mogen de teksten wel op elkaar lijken.

Wat voor «overzichtelijke statistieken» verstrekt Orclix?

In uw Orclix account vindt u op elke campagne-pagina een overzicht van al het bezoekersverkeer. U kunt per dag, week en maand zien welke gebruikers (aangeduid middels IP adres) via welke zoekterm uw website bereikten.

Betaal ik per bezoek of per unieke bezoeker?

U betaalt per bezoek; dit houdt in dat, wanneer een bezoeker via Orclix op uw website belandt, u 10 Eurocent betaalt. Als dezelfde bezoeker wederom via Orclix uw website bezoekt betaalt u wederom 10 Eurocent. In de meeste gevallen zal een bezoeker bij terugkeer direct naar uw website gaan en in dat geval betaalt u niets. Om misbruik te voorkomen worden er per campagne maximaal 5 kliks van dezelfde gebruiker (IP adres) per dag in rekening gebracht.

Kan ik zien wanneer en van waar er is geklikt en op welke zoektermen?

Ja, op de statistiekenpagina is dit duidelijk te zien. In uw Orclix account vindt u op de campagne-pagina's een overzicht van al het bezoekersverkeer. U kunt per dag, week en maand zien welke gebruikers (aangeduid middels IP adres) via welke zoekterm uw website bereikten.

Kan ik na de eerste 500 gratis kliks de campagne stoppen?

U kunt op ieder gewenst moment stoppen door de afgegeven incassomachtiging in te trekken of door de campagnes te verwijderen. Op het moment dat uw tegoed verbruikt is en uw saldo niet tijdig wordt opgewaardeerd zullen wij uw account verwijderen. Let op! Hiermee vervalt tevens de exclusiviteit van uw zoekwoord(en).

Hoe werkt Orclix?

De werkwijze van Orclix wordt duidelijk omschreven op de pagina Over Orclix.

Hoe kan ik een bestemmingspagina gebruiken met Flash objecten of Youtube video's?

Veel webbrowsers laten Flash objecten incorrect bovenop alle tekst-elementen zien. Daarom raadt Orclix aan om een bestemmingspagina te kiezen zonder Flash objecten. Wilt u toch een bestemmingspagina gebruiken met Flash objecten, dan is het noodzakelijk om wmode in te stellen op opaque.

Met Youtube video's kunt u dat achter de URL van de video plakken. Dus de link in de embed code wordt:

//www.youtube.com/embed/PEFlWrOyNes?wmode=opaque

Als u Flash objecten in uw website heeft verwerkt, dan moet deze instelling meegegeven worden als een parameter binnen de <object> tag en als attribuut van de <embed> tag, als volgt:

<object width="550px" height="400px">
<param name="movie" value="example.swf">
<param name="wmode" value="opaque">
<embed src="example.swf" width="550px" height="400px" wmode="opaque"></embed>
</object>

Ik zie dat Orclix in Spanje gevestigd is; ontvang ik facturen met «intracommunautaire B.T.W. verlegging»?

Er wordt gefactureerd vanuit de Spaanse vestiging; daar de werkzaamheden daar plaatsvinden is de I.V.A. (Spaanse B.T.W.) inbegrepen en vanwege de bedrijfsvorm van Orclix is de I.V.A. (zoals B.T.W. in Nederland) niet verrekenbaar. Er is geen sprake van intracommunautaire prestatie, de € 0,10 per klik zijn dus uw netto kosten, er komt geen B.T.W. bij en er gaat geen B.T.W. af (voor klanten die in Spanje gevestigd zijn, geldt wel I.V.A.-aftrek).

Hoe kan de overeenkomst worden opgezegd?

Indien u per direct wilt opzeggen volstaat het een e‑mail te sturen. U kunt dit doen via het contactformulier. Vervolgens sturen wij u ter controle een e‑mail naar het e‑mailadres dat bij ons bekend is, waarin wij vragen om uw opzegging te bevestigen.

Alsmede een keuze te maken uit de volgende opties:

  • De campagne laten bestaan tot het resterende saldo verbruikt is.
  • De campagne direct stoppen waarbij het resterende saldo komt te vervallen zonder restitutie.

Indien uw saldo niet wordt opgewaardeerd wordt uw overeenkomst automatisch gestopt.

Uiteraard ontvangt u van ons tijdig een herinnering om te voorkomen dat uw account onbedoeld wordt opgeheven. Het intrekken van de incassomachtiging bij Paypal volstaat om de automatische opwaardering stop te zetten of te onderbreken.

Hoe bekijk of wijzig ik mijn bedrijfs-/persoonsgegevens bij Orclix?

Log in op uw Orclix account, klik rechtsboven op «Menu» en selecteer de optie «Contactgegevens», of ga direct naar uw Contactgegevens. Op deze pagina ziet u uw huidige gegevens. Pas deze waar gewenst aan en druk op «Opslaan» om de aangepaste gegevens te bewaren.

Hoe kan ik mijn inloggegevens opvragen?

Indien u uw inloggegevens vergeten bent, kunt u ons op ieder moment verzoeken om uw wachtwoord te resetten; dit doet u met de optie «Herstel wachtwoord» op de inlogpagina, of direct op de pagina Herstel wachtwoord. U wordt verzocht uw e‑mailadres op te geven en vervolgens ontvangt u op dit e‑adres een e‑ met daarin uw nieuwe wachtwoord.

Indien u uw e‑adres wilt wijzigen, log dan in op uw Orclix account, klik rechtsboven op «Menu» en selecteer de optie «Contactgegevens» of ga direct naar de pagina Contactgegevens. Op deze pagina ziet u uw huidige gegevens. Pas deze waar gewenst aan en druk op «Opslaan» om de aangaste gegevens te bewaren.

Mag ik meerdere accounts beheren bij Orclix?

Dat mag, maar u kunt op één account meerdere campagnes aanmaken. Bij iedere campagne kunt u een bestemmings-URL (waarop de bezoekers belanden) opgeven en het is daarom niet zinvol om meerdere accounts te openen, tenzij u verschillende bedrijven heeft en een gescheiden factuur wenst te ontvangen.

Is Orclix gratis?

Orclix is in zoverre gratis dat u alleen betaalt voor het bezoekersverkeer dat wij u doorsturen. De eerste 500 bezoekers zijn gratis. Er zijn geen abonnementskosten of opstartkosten.

Wat kost het mij?

De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid bezoekers. De prijs per klik (bezoek aan uw website) kost 10 Eurocent, dus als wij 1000 bezoekers aanleveren dan zijn de kosten 100 Euro.

Wat doet Orclix met mijn gegevens?

Wij gebruiken uw gegevens om met u te communiceren. Meer hierover kunt u nalezen in onze Algemene Voorwaarden.

Kan ik mijn gebruikersnaam wijzigen?

Wij gebruiken uw e‑adres als gebruikersnaam; indien u uw gebruikersnaam wilt wijzigen kunt u op de pagina Contactgegevens een alternatief e‑adres opgeven.

Ik woon niet in Nederland; kan ik toch deelnemen aan Orclix?

Dat kan, want u kunt zich als buitenlands bedrijf ook op Nederlandse klanten richten. Orclix richt zich momenteel enkel nog op de Nederlandstalige markt.

Hoe schrijf ik me in bij Orclix?

Ga naar de Aanmeldpagina, vul uw e‑adres in, kies een wachtwoord en volg de instructies.

Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen aan Orclix?

Websites met discriminerende, illegale of pornografische inhoud worden zonder overleg verwijderd. Verder stellen wij geen voorwaarden.

Wat gebeurt er nadat ik me heb geregistreerd bij Orclix?

U ontvangt een welkomst e‑ en vervolgens dient u een aantal stappen te ondernemen.

  • Maak één of meerdere campagnes aan
  • Vul uw bedrijfsgegevens in t.b.v. toekomstige facturen.
  • Activeer uw account door bij Paypal een machtiging af te geven voor toekomstige betalingen.

Als bovenstaande gebeurd is gaan wij voor u aan de slag.

Waar zijn de kleine lettertjes in de Algemene Voorwaarden?

Die vindt u hier of onderaan elke pagina.